Holden, Edward Singleton (1846-1914)

Yhdysvaltalainen tähtitieteilijä. Holden työskenteli U.S. Naval Observatoryssä Newcombin oppilaana. Holdenin innokkuutta ei koettu pelkästään positiiviseksi. Asaph Hall kirjoitti helmikuussa 1888 Harvardiin E.C. Pickeringille:

Marsin kiertolaisiin liittyi käytännön ongelma, jota en voinut mainita virallisessa raportissa: kuinka päästä eroon apulaisestani [Holdenista]. Halusin luonnollisesti olla yksin; mitä suurimmaksi onnekseni tri Henry Draper kutsui hänet juuri ajoissa Dobb's Ferryyn. Hän ei ollut voinut ehtiä Baltimorea kauemmaksi, kun ensimmäinen kiertolaisista oli lähes käsissäni.

Vuonna 1881 Holden tuli Washburnin observatorion johtajaksi ja 1888 uuden Lickin observatorion ensimmäiseksi johtajaksi. Vuonna 1889 Holden perusti yhdistyksen Astronomical Society of the Pacific, joka toimii edelleenkin. Holdenin ansiota on, että aikansa huomattavin amatöörihavaitsija Burnham sai havaintoaikaa suurilta teleskoopeilta. Lickillä työskentelivät myös sellaiset huomattavat havaitsijat kuin Barnard ja Keeler.

Holden oli innokas kirjoittaja, mutta silti hänen välinsä lehdistöön tulehtuivat, erityisesti Burnhamin lähdettyä Lickiltä. Vaikka Holden ei ilmeisesti mitään suuria möhläyksiä tehnytkään, lukemattomat pikkuasiat hiersivät hänen ja henkilökunnan välejä, kunnes 1897 Holden joutui eroamaan virastaan.